Hilang Arah

Memang lama sangat tinggalkan dunia blog ni. Tak pernah lagi stop berblog macam ni punya lama. Penyakit malas jenis apa yang datang sampai aku susah sangat nak hadap blog pun tak tau. Haha. Ada je benda yang nak dipersalahkan. Kalau dah malas tu malas la kan.

Beberapa bulan ni kalau nak diikutkan macam-macam benda terjadi. Tahun 2015 ni juga boleh dikatakan tahun yang mencabar bagi aku. Ada peristiwa besar yang perlu aku hadapi. Macam suspen pulakkan cerita dia. Haha. Tapi memang suspen pun untuk aku hadap. Dugaan tak payah nak cakap la. Yang berat, ringan semua ada.

Apa aku nak merepek dalam ni pun aku tak tahu. Lama sangat tinggalkan dunia penulisan maya ni. Singgah blog orang lain pun jauh sekali. Dah tak tahu berita pasal blog langsung. Dasar malaskan. Ataupun tumpukan kepada komitmen yang lain macam kerja hakiki dan lain-lain lagi. 

Lepas ni aku cuba la cari-cari masa ataupun merajinkan diri menulis balik dekat blog ni. Harap ada la momentum tu. Dah berapa kali cuba, ni baru terdetik nak tulis balik. Pasang surut tu perkara biasa. Cuma nak maintain tu benda yang susah nak buat. Sekian.

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi ni baru lagi dibuka di Bangi Sentral. Kawasan lot kedai ni baru sahaja siap dibina dan tak banyak lagi kedai yang buka. Ini bukanlah pertama kali aku makan mee tarik ni. Sebelum ni dah pernah cuba makan di Restoran Mee Tarik Warisan Asli, Sungai Besi.

[Read more…]

G-Shock DW-5030C-1ER 30th Anniversary Resist Black

DW-5030C-1ER 30th Anniversary

Kali ni aku nak berkongsi tentang satu lagi jam G-Shock yang berada dalam koleksi bagi menggantikan jam G-Shock yang telah hancur sebelum ni. Jam yang aku maksudkan ialah G-Shock DW-5030C-1ER 30th Anniversary yang telah aku perolehi pada bulan Jun yang lepas. Tapi baru sekarang berkesempatan nak buat review pasal jam ni. Walaupun hajat awal macam nak menyambar model GW5000, tapi akhirnya terpaksa ditukar ekoran harganya di luar kemampuan.

Beginilah rupa kotak bagi model G-Shock DW-5030C-1ER 30th Anniversary dengan logo 30th anniversary yang membezakan dengan model yang lain. Sudah semestinya model ni adalah keluaran terhad.

[Read more…]