Apa Aku Merepek

Aku ni bab menulis memang tak pandai mana. Nak cipta ayat cantik, bunga-bunga, memang jauh ke laut la jawabnya. Apa yang terlintas dalam kepala masa tu, tu yang aku tulis. Takda nak draf-draf macam orang lain. Sebab tu la nak update blog pun sekarang ni punya la payah.

Apa lagi nak cakap? Sekejap je dah kosong idea dalam kepala. Nampak sangat saraf-saraf otak ni dah tak berhubung dengan sempurna. Kena minum susu lebih lagi mungkin?
Menulis (menaip) blog secara mobile menggunakan smartphones ni pun salah satu punca hilangnya mood nak berblog. Tiada kepuasan sebenar berblog di situ. Banyak sangat perkara terbatas. Senang cakap memang tak best.
Sasaran nak beli Macbook rasanya macam takkan tercapai dalam masa terdekat ni. Laptop yang murah-murah pun belum tentu lagi dapat disambar. Alamatnya smartphones yang semakin dimamah masa ni saja la jadi tempat menulis blog. Sampai bila aku pun tak tahu. 

Hilang Arah

Memang lama sangat tinggalkan dunia blog ni. Tak pernah lagi stop berblog macam ni punya lama. Penyakit malas jenis apa yang datang sampai aku susah sangat nak hadap blog pun tak tau. Haha. Ada je benda yang nak dipersalahkan. Kalau dah malas tu malas la kan.

Beberapa bulan ni kalau nak diikutkan macam-macam benda terjadi. Tahun 2015 ni juga boleh dikatakan tahun yang mencabar bagi aku. Ada peristiwa besar yang perlu aku hadapi. Macam suspen pulakkan cerita dia. Haha. Tapi memang suspen pun untuk aku hadap. Dugaan tak payah nak cakap la. Yang berat, ringan semua ada.

Apa aku nak merepek dalam ni pun aku tak tahu. Lama sangat tinggalkan dunia penulisan maya ni. Singgah blog orang lain pun jauh sekali. Dah tak tahu berita pasal blog langsung. Dasar malaskan. Ataupun tumpukan kepada komitmen yang lain macam kerja hakiki dan lain-lain lagi. 

Lepas ni aku cuba la cari-cari masa ataupun merajinkan diri menulis balik dekat blog ni. Harap ada la momentum tu. Dah berapa kali cuba, ni baru terdetik nak tulis balik. Pasang surut tu perkara biasa. Cuma nak maintain tu benda yang susah nak buat. Sekian.

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bandar Baru Bangi ni baru lagi dibuka di Bangi Sentral. Kawasan lot kedai ni baru sahaja siap dibina dan tak banyak lagi kedai yang buka. Ini bukanlah pertama kali aku makan mee tarik ni. Sebelum ni dah pernah cuba makan diĀ Restoran Mee Tarik Warisan Asli, Sungai Besi.

[Read more…]