Cara Semak Bil Astro Melalui SMS

Logo Astro

Korang mesti pernah alami masalah terlewat bayar bil Astro gara-gara lewat terima bil Astro kan. Lepas ni korang semua tak perlu risau dah terlewat bayar bil Astro ni. Kali ni aku nak kongsi macam mana cara nak semak bil Astro korang melalui SMS. Korang tak perlu dah pening-pening tunggu bil Astro tiap-tiap bulan. Lepas semak, boleh je terus bayar secara online. Korang boleh la ikut langkah-langkah dekat bawah ni sebagai panduan.

Cara 1: Semak Bil Astro melalui SMS

Taip ASTRO BAL IC [no kad pengenalan] dan Send ke 33310
* gantikan no kad pengenalan dengan no ic korang

 

Cara 2: Semak Bil Astro melalui SMS

Taip ASTRO BAL AC [No akaun Astro] dan send ke 33310
* gantikan no akaun astro dengan no akaun korang

Kalau berjaya, korang akan terima SMS maklum balas daripada pihak Astro berkenaan dengan bil semasa korang. Mudah kan ? Selamat mencuba…

Sumber

Comments
  • Post a comment

    Current day month ye@r *

  • evelyn 2 April 2014 at 8:33 AM

    apasal sy check bil astro secara sms x dapat2 ?

  • aziz japar bin hassan 29 December 2013 at 10:16 PM

    semak bil

  • vester 10 November 2013 at 11:54 AM

    boleh tolong hantarkan bil astro ke alamat.Blok 14. 0123.taman ungku tu aminah skudai 81300 johor.dulu balik kampung .skrang datang jb balik. saye org sarawak

  • vester 10 November 2013 at 11:45 AM

    saya nak bayar bil tertungak.lama dah.sbab sya dulu blik kampung.macam mana?

  • blackrosehunter 10 May 2013 at 1:52 AM

    owh..dengan sms pun boleh dah sekarang..hehe

  • andika 13 March 2013 at 3:12 AM

    hello..saya nak tanya sikit pasal ASTRO nie,dua bulan yang lepas saya pasang ASTRO,tetapi dia punya bill tak sampai,saya tunggu2 dah sebulan lebih bill tak sampai juga,akhir nya ASTRO saya kena potong,yang jadi masalah nie saya tak tau no eccoun bill ASTRO saya nie,dan masa pemasangan pun saya x tanya,sebab saya fikir nanti dkt bill ada semua…
    Dan macam mana nak selesai kan masalah nie,apakah anda boleh membantu saya untuk mengetahui NO ECCOUN ASTRO SAYA………??
    dan saya ingin memberitahukan kepada anda, saya orang indonesia, nama/no ic pasport saya

    NAMA : ANDIKA
    NO IC/PASPORT : AR 496013

  • asmar 5 February 2013 at 12:10 PM

    thanks for the sharing

  • akubiomed 25 November 2011 at 3:38 PM

    Buat masa ini tidak ada masalah terlepas bayar bil Astro memang sudah tahu jumlahnya tetap tiap-tiap bulan melainkan kalau bil telefon barulah hendak bimbang. :-) Kalau terlupa bayar memang alasan kerana bil yang jumlah tetap sudah boleh dibajetkan tiap-tiap bulan.

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 7:10 PM

      Cuma yg jadi masalah bila kita melanggan astro first…dah tentu jumlahnya berubahkan…ataupun ada bil yang tertunggak.. :)

  • titan 25 November 2011 at 3:04 PM

    hoho..astro bukan nama aku. So..aku tengok aje. haha..

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 3:07 PM

      Haha.. Sama la kita.. Bil pun langsung tak tengok…

  • puanbee 25 November 2011 at 10:58 AM

    ok ler tu bawah akk hikss. nasib tk hilang terus je ..

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 11:17 AM

      haha.. jangan la hilang terus.. saja test tajuk sama ngan sifu.. skali dok bawah… ok la tu… :)

  • puanbee 25 November 2011 at 10:35 AM

    wahhaa .. apa daa buh lah tajuk lain sikit .. ni sama duk bawah akk ..

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 10:42 AM

      takda idea la kak.. nak cepat tido semalam.. haha.. sekali tengok bawah akak.. :D

  • ch000tz 25 November 2011 at 10:05 AM

    baeklah tapi maaf saya tak pernah bayar/semak bill astro sebab bukan tanggungjawap saya utk buat semua tu hahahaah

    eyh aku bukan HANTU taw! http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/nyawa-yang-tersisa.html

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 10:42 AM

      uit… adakah tanggungjawab si ‘dia’ ? untung la… :D

  • Budak Nakal 25 November 2011 at 9:44 AM

    ilmu bermanfaat tq^ ^

    koz mmg slalu lwat byk bill sbb surat kekadang smpi kekadang x…

    p/s” boleh beri detail tu header anda tak?

    email kat koz or semak dekat sini
    http://kozumiro.blogspot.com/p/tempahan-design.html

    • Hazmin Hamudin 25 November 2011 at 10:43 AM

      ok koz, nanti saya email.. tp rasanya saya ada dah email hari tu… takpa, nanti saya email balik.