Semak Senarai Calon PLKN Sesi 2013 Secara Online dan SMS

Semak PLKN

Semak Senarai Calon PLKN Sesi 2013 Secara Online dan SMS. Bagi calon-calon SPM 2012, mungkin adik-adik dah boleh cuba semak nama di sini. Mungkin nama adik-adik dah ada tersenarai untuk mengikuti kursus PLKN sesi tahun hadapan.

Pada mereka yang belum membuat semakkan, boleh Semak Nama Calon PLKN 2013 Secara Online dan SMS bermula dari sekarang bagi mengelakkan kesesakan pada server. Kalau dah tahu awal persiapan pun dah boleh dibuat awalkan.

Cara Semakan PLKN 2012

Untuk yang nak semak nama calon PLKN Sesi 2013 boleh ikuti langkah-langkah di bawah ini. Antaranya, semakan nama calon PLKN secara Online. Terdapat 3 option yang disediakan untuk anda akses laman sesawang tersebut:

Server 1

Server 2

Server 3

Semakan secara SMS

Taip PLKN SEMAK [Nombor IC]  hantarkan ke 15888
Taip PLKN KEM [Nombor IC]  hantarkan ke 15888

Selain itu, anda juga boleh menghubungi talian 03-40274747 untuk membuat semakan. Untuk keterangan lanjut, sila layari laman sesawang Jabatan  Latihan Khidmat Negara (PLKN) http://www.khidmatnegara.gov.my/

Sosial Media

Comments
  • Post a comment

    Current ye@r *

  • mohamad alif bin mohd yusoff 9 December 2013 at 7:43 PM

    saye nak belajar sebab saye tak dapat abis kan perlajaran saye..

  • kavita saravanan 28 August 2013 at 8:45 AM

    macam mana semak tempat mana yg dapat dari online…

  • maza 12 September 2012 at 1:19 AM

    confirm maza tak tercalon.. hehehe

  • donnyien 11 September 2012 at 6:22 AM

    semua senang dengan adanya IT, semoga berjaya kpd adik2 kita~

    • Hazmin Hamudin 11 September 2012 at 8:11 AM

      Semuanya di hujung jari je. Semua mudah sekarang ni.

  • Nadot 9 September 2012 at 10:08 AM

    sempat menjage budak2 plkn mase dorg tumpang UM dulu… seb baik tak sempat kene..bkn x kse..malas..hehehe

  • Ibu Mifzal Arsyad 9 September 2012 at 9:37 AM

    adik2 sy x de pun yg dpt PLKN ni…kalau diwajibkan pada semua lg bagus kot..

    • Hazmin Hamudin 9 September 2012 at 6:06 PM

      Kalau prog ni dapat mendisiplinkan remaja skrg, patut diwajibkan semua pergi.

  • auc dot com 9 September 2012 at 12:47 AM

    puas aku semak nape nama aku x de pun ni adehhhh
    lahir tahu 70an ok ke :)

  • Jebeng Otai™ 8 September 2012 at 7:45 PM

    mmg cepat dan mudah.. :)

  • Neu 8 September 2012 at 5:03 PM

    disebabkan umur dah lanjut, skrg lihat adik-adik sahaja join program sebegini.

    • Hazmin Hamudin 9 September 2012 at 6:04 PM

      Kalau umur muda lagi, nak join ke bro? hehe

      • neu 9 September 2012 at 6:17 PM

        sememangya tidak :)