Blog Punya Pasal

Macam mana la aku boleh terlajak tido pagi ni… Sedar-sedar terdengar alunan bunyi merdu alarm dekat Blackberry aku suruh bangun. Dalam kedaan mamai dan mengantok aku je handphone, dah terlewat 10 minit weh.. Dah pukul 6.10 pagi dah… Nak keluar rumah pukul 6.30 pagi. Memang kelam kabut jugak la kan nak siap dah masa 15 minit… Susah betul kerja jauh dari rumah sebab nak kena keluar awal-awal pagi. Aku nasihatkan korang yang nak cari kerja tu, cari la dekat dengan rumah je… Memang nikmat boleh bangan lewat sikit. Hehehe…
Bab-bab bangun lewat ni mesti korang semua pun pernah alaminya jugakkan. Ala… macam la tak tahu dok mengadap blog sampai lewat-lewat malamkan. Mengata orang, aku pun sama jugak. Tido lambat gara-gara nak mengadap blog. Celik je mata blog, lepas mandi blog, sampai ofis je terus ngadap blog, lepas makan blog, nak tido pun sayang nak tinggalkan blog jugak. Tu la penangan blog ni bagi aku sampai nak tido paun tak sanggup dah nak tinggalkan blog ni wei. Parah… parah… 
Memang tak dinafikan la blog ni ada kesan positif dan negatifnya kepada kita semuakan. Blog juga dapat mengeratkan silaturrahim sesama kitakan. Bukan la untuk semata-mata mengajar $$ walaupun aku tahu ramai yang buat blog nak sebab nak dapatkan $$. Aku pun tak terkecuali jugak mula-mula buat blog niat lebih kearah $$. Tapi tu mula-mula la, sekarang ni tak lagi ok (dah termakan nasihat abg ben dalam berblog.. hehe). Korang pulak macam mana bahagikan masa berblog dalam menjalani kehidupan seharian korang semua? Nasihat aku, jangan sebab berblog, benda-benda lain diabaikan pulak.

Sosial Media

Comments
  • Post a comment

    Current day month ye@r *

  • Hazmin 18 February 2011 at 6:44 AM

    @rizaros
    salam perkenalan
    thanks sudi follow

    @nuyuEna
    hehe..iduo utk blog..
    tu la..kena pandai bahagikan masa

    @lianalovekhairi
    salam ziarah..
    tq dtg melawat BLOG HAZMIN

  • lianalovekhairi 18 February 2011 at 5:13 AM

    salam ziarah…thanks alot coz sudi singgah & follow blog liana.

  • nuyuEna 18 February 2011 at 4:56 AM

    idop utk blog~eceh..tetibe kan…
    pndai2 ler bhgikan mse…:)

  • rizaros 18 February 2011 at 4:49 AM

    salam pkenalan..
    datng dr blog abg ben.. dah follow… jom follow sy jgak :)

  • Hazmin 18 February 2011 at 4:27 AM

    @JunAina
    salam…tu la..sama la ni..tak sempat nak update entri..just berjalan2 je.

    @Faztee Danisha
    wah..sampai tutup fb…fb pun penting jgk tau utk promosi blog kita

    @fRaMe+LenSeS
    Waalaikumsalam. Sama la..dah addicted dah dgn blog..kalau tak ngadap memang tak sah.

  • fRaMe+LenSeS 18 February 2011 at 3:55 AM

    assalamualaikum.. salam ziarah cheQ.. toi laa. rasa cam da addicted plak la ng blog ni.. tapi besh part is dapat kenai ramai kawan baru.. salam kenai2 kat kamu jugak~

  • Faztee Danisha 18 February 2011 at 3:54 AM

    same le sy..Fb dh tutp..wt blog pulk..slm ziarah dr sy..http://shares-something.blogspot.com/

  • JunAina 18 February 2011 at 3:51 AM

    salam hazmin…dalam kesibukan masa cukup terhad utk berblog tetapi curi2 jugak waktu kerja yg tak urgent sgt just jalan2 tapi still tak sempat utk up date…

  • Hazmin 18 February 2011 at 2:49 AM

    @нαηιмQαтяυηηα∂α
    Betul tu…skrg ni pun dah jarang bukak fb…giler blog…haha..parah dah..

  • нαηιмQαтяυηηα∂α 18 February 2011 at 2:26 AM

    sebelum ni bila tak dapat online.. 'ala.. macam mana nak update fesbuk ni..' sekarang dah start gila blog, bila tak dapat online.. 'ala.. macam mana nak update blog dengan blogwalking ni….' dah ketagih blog haha..

  • Hazmin 18 February 2011 at 1:35 AM

    @CT @ Acik Na
    tu la…Hazmin pun dah tahap addicted nie..nak kena cari sebab addicted nie..hehe..

    @.::cintabungablogspot::.
    Tq kerana singgah menjenguk BLOG HAZMIN…

    @cik sakura
    tu la pasal..kalau merdu bukan alarm utk bgn, tapi utk tido..hehe

  • cik sakura 18 February 2011 at 1:19 AM

    merdu sgt kot..smpai mt hazmin lena lagi..

  • .::cintabungablogspot::. 18 February 2011 at 1:18 AM

    Blogger baru singgah menjenguk blogger baru kembali :) hehehe…

  • CT @ Acik Na 18 February 2011 at 1:14 AM

    Salam….
    thanks sbb jengah kawasan jajahan ct ye…ct follow ur belog k…
    btw, mmg beblog ni sangat2 sronok.. sampai addicted hehe.. at least, sekali ct Harussss jenguk belog ct… kalo tak, rasa mcm ada lupa wat something je…tp so far, alhamdulillah, still leh seimbangkan dunia sebenar ngan dunia berblogging… :0)

  • Hazmin 18 February 2011 at 1:06 AM

    @Fina Fento
    tu la pasal..tak sangka plak blog ni boleh ketagih..hehe

    @Eza Ridzwan
    Tq follow BLOG HAZMIN
    keep blogging jgk

  • Eza Ridzwan 18 February 2011 at 1:01 AM

    tenkiu sebab jengok blog sy semalam…
    dah follow..
    do follow me back dear..
    keep blogging..

  • Fina Fento 18 February 2011 at 12:55 AM

    selamat pagi :)
    kalau dah ketagih tu memang tak leh buat apa dah huhu

    http://fentomatte.blogspot.com

  • Hazmin 18 February 2011 at 12:43 AM

    @Fairyfarina
    bagus la kalau bangun awal..hazmin terlajak pulak hari ni..hehe..nasib sempat..

  • Hazmin 18 February 2011 at 12:37 AM

    @LayarLara
    Tq kerana melawat BLOG HAZMIN

  • Fairyfarina 18 February 2011 at 12:32 AM

    morning! sy bgn awal arini…hehhe

  • LayarLara 18 February 2011 at 12:23 AM

    selamat pagi!..

    Salam ziarah kembali… i followw..

  • Hazmin 18 February 2011 at 12:02 AM

    @mAsLiAnA
    Salam perkenalan.. :)
    tq follow..

  • m A s L i A n A 18 February 2011 at 12:00 AM

    salam folo=)

  • Hazmin 17 February 2011 at 11:54 PM

    @azie ismail
    betul tu..kalau kita tak pandai bahagikan masa antara blog dengan benda lain, abis la..blog boleh memberi kepuasan, tetapi boleh juga datangkan kesan sebaliknya.

  • azie ismail 17 February 2011 at 11:47 PM

    heheheh..betul2….sangat dpt eratkan silaturrahim….
    lagi 1 kepuasan gilerr bila berblogging…….
    yang x bestnya….bila dah berblogging…semua lupaa….hah!…besok test…kelang kabut…tp bila dah bgun…blog jugak yg dibukanyaaaaaa…..hihi